Diğer Ürünler
BARBUNYA
Baklagiller familyasından phaselous vulgaris L., phaselous coccineus syn ve phaselous multiflorus L. kültür bitkilerinin kurutulmuş taneleridir.
BESİN DEĞERİ 200 gr.:
Kalori 335
Yağdan Gelen Kalori 10,8
Toplam Yağ 1,2 gr
Sodyum 6 mg
Toplam Karbonhidrat 58,5 gr
Protein 22,5 gr
YEŞİL MERCİMEK
Baklagiller familyasından lens esculenta moench kültür bitkilerinin kurutulmuş taneleridir.
Yağ değeri neredeyse hiç yok denebilecek mercimek, çok sağlıklı bir besin kaynağıdır.
BESİN DEĞERİ 100 gr.:
Kalori 340
Demir 7,4 mg
C Vitamini 5 mg
B vitamini, fosfor, demir, çinko ve magnezyum içerir.
KIRMIZI MERCİMEK
Baklagiller familyasından lens esculenta Moench kültür bitkilerinin kurutulmuş taneleridir. Bu tür mercimek kabuk rengi genellikle grimsi-kırmızı olmaktadır.
Yağ değeri neredeyse hiç yok denebilecek mercimek, çok sağlıklı bir besin kaynağıdır.
BESİN DEĞERİ 110 gr.:
Kalori 389
Yağdan Gelen Kalori 0
Toplam Yağ 1,94 gr
Sodyum 19 mg
Toplam Karbonhidrat 66 gr
Protein 27 gr
B vitamini, fosfor, demir, çinko ve magnezyum içerir.
SARI MERCİMEK
Kabuksuz olan bu mercimeğin nişastalı, hafif fındığımsı bir tadı vardır. 8 dakikadan fazla pişirildiğinde dağılır. Püre yapmak için çok uygundur. Mercimek sağlam, bütün, iyi kurutulmuş olmalıdır.
Lifli ve bol proteinli bir besin olan mercimek başta B vitamini ve demir olmak üzere kalsiyum, manganez, Sodyum, Bakır, çinko ve fosfor mineralleri açısından da zengindir.
BESİN DEĞERİ 100 gr.:
Enerji 336 kcal
Karbonhidrat 57,4 gr
Protein 23,7 gr
Yağ 1,3 gr
Kalsiyum 68 mg
Demir 7 mg
A Vitamini 100 I.U.
B1 Vitamini 0,46 mg
B2 Vitamini 0,3 mg
Niasin 2 mg
C Vitamini 4 mg
Diyetik Lif 3,23 mg
BULGUR
Sert buğdayların tekniğine uygun olarak temizlenmesi, haşlanması, kurutulması, dövülüp elenerek kepeklerinden ayrılması ve kırılması ile elde edilen üründür. Besin değeri oldukça yüksektir.
BESİN DEĞERİ 100 gr.:
Kolesterol 0
Kalori 346
Karbonhidrat 74,6 gr
Protein 12,5 gr
Yağ 0,8 gr